Nuffnang Ad

Tuesday, 8 January 2013

Upin dan Ipin..betul betul betul

Entah macam mana masa we all saja aje buat food hunting sekitar KL ternampak la pulak Restoran Upin dan Ipin ni di Taman Melati. Dah lama dah the boys ajak tapi tak berkesempatan, asyik pi makan kat tempat lain aje so satu hari tu decided makan disitu.

The environment sangatlah cosy, mmg sesuai dengan konsep Upin dan Ipin yang agak casual jalan ceritanya. Penuh dengan poster Upin Ipin di dinding kedai. Restotan pun teratur kedudukannya serta bersih. My kerinting ni ralit dibuatnya sampaikan order makan pun main tunjuk-tunjuk aje. Apa yang ralit sangat tu ?

Cerita Upin Ipin la apalagi, dah berjenuh tgk kat youtube, tgk kat Disney Channel pun masih tak puas lagi. Tapi at least Ryan agak senyap la sikit, taklah bising.

Menu makanan pun banyak, sampaikan tak tahu nak pilih yang mana satu. Selain makanan ada juga dijual pelbagai barangan cenderamata Upin Ipin sebagai kenangan.

Tertarik dengan tempat letak sudu and tisu ni. First time tgk ada direstoran. Ada jual di kedai tak? If ada macam berminat nak beli satu lah.

I order teh tarik tapi agak kurang sikit cos gak cair so tak begitu kaw.

 I order mee kari sebab mmg tak makan nasi, ikutkan dalam menu ada aje set nasi dengan asam pedas tapi disebabkan perut agak kenyang so makan yang light ajelah.

Tak sahlah kalau bukan Restoran Upin Ipin sekiranya tak ada signature menu..menu Ayam Goreng la. Dah tentunya bila masuk the boys sibuk order Ayam goreng. Sedap ayam goreng die, mcm ala-ala KFC aje. 

2 comments:

  1. Huhuhu. Nk g jugak! :-(

    Ops, mak yg lebeh kn.

    ReplyDelete
  2. Ummi
    Biasalah, mak haruslah lebih. Anak tak tahu apa..huhuhuh

    ReplyDelete