Nuffnang Ad

Thursday, 3 January 2013

Its just a number

Today 3rd January is my 37th Birthday. Dah 3 tahun I menyambutnya di Adelaide, just me, Daddy Jack and the boys and my friends. 3 years without my big family celebrations.

Sepanjang 37 tahun ini, banyak yang dah dipelajari especially hal-hal rumah tangga. Ada untungnya duduk berjauhan dengan keluarga sepanjang 3 tahun ini cos Ive learn more and more each day. And I will never stop learning new stuffs.



Apa yang I inginkan untuk birthday kali ini, semoga dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur serta diberikan kebahagiaan buat kami sekeluarga. Dari segi wishlist, kalau ikutkan macam-macam nak beli tapi biarlah seadanya. I think this year, I dont want another handbags collection, cukup-cukuplah ada tu masih belum dibuka kotak and tak berkesempatan nak memakainya. For this year, I want to make it as simple as I can.

Support from Daddy Jack, Danish and Ryan menjadikan hidup lebih bermakna. Doa from Ayah dan Ibu menjadikan diri ini lebih bersemangat untuk menempuh segala dugaan dan cabaran yang bakal mendatang.
Thank you, Allah, for giving me another year of life.
Thank you for all the people who remembered me today
by sending cards, and letters, gifts and good wishes.

Thank you for all the experience of this past year;
for times of success which will always be happy memories,
for times of failure which reminded me of my own 
weakness and of my need for you,
for times of joy when the sun was shining,
for times of sadness which drove me to you.

Forgive me
for the hours I wasted,
for the chances I failed to take,
for the opportunities I missed this past year.
Help me in the days ahead to make this the best year yet,
and through it to bring good credit to myself,
happiness and pride to my loved ones,
and joy to you. Amen.

25 comments:

  1. Happy Birthday Kak Gina...Yes it just a number

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yatie
      Terima aksih, yes..umur itu tak menjadikan tua untuk melakukan apa sahaja

      Delete
  2. Hepi Besday Gina.. semoga pjg umur, murah rezeki dan bahagia selalu di samping suami dan anak2 tersayang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Kak Ummi diatas doa dan tanda ingatan

      Delete
  3. happy birthday to u...smlm my mom nyer birthday...wish akak hapy selalu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Emy. Happy birthday to your mum too

      Delete
  4. Salam, selamat meyambut hari lahir. Jemput ke blog saya di http://cooking-engineer.blogspot.com/ untuk berkongsi ilmu.

    ReplyDelete
  5. happy birthday, Gina.
    may all your dreams come true.

    ReplyDelete
  6. selamat hari lahir gina. beza sehari tarikh jer dengan hubby eliss :) semoga tercapai segala yang dicita2kan. amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eliss
      Terima kasih atas ingatan yer

      Delete
  7. sleamat hari lahir kak, moga dimurahkan rezki dan kesihatan baik, sama geng lahir january,hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zulfadly
      Terima kasih atas ucapan dan juga tanda ingatan. Kak Gina sentiasa menghargainya

      Delete
  8. Selamat Hari Jadi Kak.. semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki.. bahagia bersama keluarga hingga ke akhir hayat.. amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih Cik Anon diatas ucapan doa serta ingatan.

      Delete
  9. Happy belated birthday gina! Moga ceria selalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Elyn. You pun sama juga Happy Birthday

      Delete
  10. HAPPY BIRTHDAY KAK GINA. MAY ALLLAH BLESS YOU.

    ReplyDelete