Nuffnang Ad

Monday, 12 September 2011

Menu open House

Berhempas pulas la my bibiks menyediakan semuanya untuk hari raya nie. Tak putus-putus kerja menyediakan makanan semua. Tapi, mujur ada bantuan mereka, kalau tak alamatnya kami semua kepenatan sepanjang hari raya nie.

Sessi masak-memasak dimulakan pada malam raya pertama tu. Kiranya masak rendang sampai 2 kali.

Rendang ayam dan juga puyuh sedang dimasak.

Ayah tak suka makan nasi impit, ketupat juga menjadi pilihan so sempat juga merasa makan ketupat pada malam raya pertama tu.

Pagi raya kedua, semuanya telah dimasak, cuma memanaskan rendang dan juga membuat kuah lodeh sahaja.

Kuih raya pun tak sempat nak buat tahun nie, ada yang beli dan ada juga yang orang bagi.

Antara menu yang kami sediakan untuk tetamu..kuah lodeh

Rendang ayam

Daging dendeng

Untuk makanan yang disediakan oleh pihak katering, gulai kawah

Ayam Goreng Cili yang sedap

Acar

Of course lah satay

Laksa Pahang

Hidangan nasi briyani

Kalau dah ada laksa Pahang nie, I memang tak pandang makanan lain. Dok balun makan laksa ajelah. Masa balik puasa tak berkesempatan nak makan, sempat makan bubur lambuk Ibu aje, so dah ada depan mata bie so sedaplah makan and makan aje kerjanya.

2 comments:

  1. Gina, leh share resepi laksa Pahang tu ng Ct Lalola???? Mcm best jek.... ;)

    ReplyDelete
  2. bestnya laksa tuh gina.... slurp slurp...

    ReplyDelete